vineri, 9 ianuarie 2015

DE CE ESTE ATAT DE BUN CEAIUL VERDE PENTRU SLABIT

      Timp de secole, anumite culturi, in mod special cele din China si Japonia au consumat ceaiul verde pentru beneficiile pe care acesta le ofera pentru sanatate.Printre calitatile ceaiului verde se numara efectul sau antioxidant, proprietatiile anticarcinogenice si metabolice.Multe dintre aceste beneficii se datoreaza continutului ridicat de polifenoli, mai ales a celui numit EGCG.Exista de asemnea si foarte multe mituri legate de pierderea in greutate.
      Ceaiul verde are in compozitia antioxidanti, vitamine, cofeina si alte substante care actioneaza termogeneza in organism, ceea ce ajuta la reglarea sau chiar accelerarea metabolismului sa consume mai multe calorii si totodata suprima pofta de mancare.Acestea sunt principalele motive pentru care ceaiul verde este atat de bun in pierderea tesutului adipos.
      Deasemenea ceaiul verde ajuta foarte mult la detoxifierea organismului ceea duce la o ardere a grasimilor si eliminarea acestora cu o mai mare usurinta.
      Exista foarte multe studii de specialtitate care au demonstrat puterea ceaiului verde, si anume: S-a demonstrat ca unele substante din ceaiul verde modifica modul in care organismul utilizeaza hormonul numit noradrenalina sau noepinefrina care este responsabila de accelerarea metabolismului si care, prin urmare, este deosebit de benefica in cazul unei diete de slabit.
     Ceaiul verde contine si crom, ceea ce ajuta la diminuarea depozitelor de grasime din organism si stimuleaza metabolismul.
      Prin stimularea metabolismului, cu ajutorul ceaiului verde observam si o crestere a starii de bine si de energie, ceea ce duce in mod direct la dorinta de a face alte activitati si drept urmare consumam mai multe calorii.
      Ecuatia este simpla: Ceaiul verde ne ajuta sa nu mai mancam atat de mult, ne taie pofta de a manca iar in acelasi timp ne ajuta si cu un nivel ridicat de energie, iar pe langa aceste doua principale motive ne ajuta si organismul sa isi faca treaba mai bine in ceea ce priveste detoxifierea si renuntarea la kilogramele in plus.
     De obicei majoritatea oamenilor renunta la ideea de a consuma frecvent ceai verde pentru ca se asteapta la rezultate imediate sau au asteptari prea mari.
     Dupa 1 sau 5 cani de ceai probabil nu vei observa nimic in afara de o crestere usoara de energie, schimbarile radicale apar dupa cateva luni de baut ceai verde zilnic, dupa ce devine un obicei in viata noastra, abia atunci realizam adevaratele beneficii ale acestui ceai ce in unele culturi este considerat un elixir al vietii si reprezinta chiar un ritual din viata fiecarui om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu